Coach House Extension in Cambridge

A substantial remodelling and extension of a semi-detached Cambridge townhouse comprising altering and extending the space in the main house, reconstruction of an old coach house to the rear and landscaping the garden.

The coach house had been neglected for many years. We unearthed an old photo that suggests the property had once been part of an undertaker’s business.

Alterations in the existing house included moving the living room and library, originally on the first floor, to the ground floor, and removing walls to create more light, open rooms. The extension added a new principle bedroom, with ensuite and dressing facilities, and a large family room, kitchen and dining area, opening out onto a new garden and patio space.

Our design will allow the main house and the new coach house to be used as two separate, interconnected dwellings as the needs of the family change in the future.